haber görseli

TARSİM, İstanbul’daki Genel Müdürlüğü’nde, Filistin Tarımsal Riskleri Azaltma ve Sigorta Fonu ile Filistin Ankara Büyükelçiliği yetkililerini ağırladı.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanlığı Tarım Sigortaları Çalışma Grubu Sorumlusu Faruk Bahadır Özer, Bitkisel Ürün Sigortaları Grup Müdürü Ertuğrul Çelik, Aktüerya ve Teknik İşlemler Müdürü Yüksel Kavasoğlu, Bölgeler Grup Müdürü Murat Kaya, TARSİM Teknik Danışmanı Necati İçer, Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nden Uzman Ezgi Günbatar ile Dış İlişkiler ve Reasürans Müdürlüğü’nden Uzman Murat Şener’in katılım sağladığı programın ilk gününde; Türkiye’deki tarım uygulamaları, kayıt sistemleri, tarım sigortalarında yasal çerçeve ve mevzuat, Sistem’in genel yapısı ve gelişimi, Türkiye’deki tarım sigortaları uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Programın ikinci gününde ise; poliçe ve hasar süreçlerine, hasar tespit işlemlerine, tazminat kriterleri ile ilgili uygulamalara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Önümüzdeki dönemlerde Filistin’de TARSİM’e benzer bir sistemin kurulmasına yönelik planlanan işbirliği hakkında görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyaretin sonunda Satoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.

Haber Kaynağı için Tıklayınız